Dr. Ombódi Attila - Kertészettudományi Intézet
Dr. Ombódi Attila
Dr. Ombódi Attila
Last modified: 05. October 2022
Dr. Ombódi Attila
Beosztás/munkakör: egyetemi docens
Tudományos fokozat megszerzésének éve: 1999
Telefonszám: 06-28/522-071; 06-28/522-000/1712 m.
E-mail cím: ombodi.attila@uni-mate.hu
Szervezeti egység:
Kertészettudományi Intézet, Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék
Szakmai tapasztalat:
1999. okt. - 2001. jún. - tudományos munkatárs
2001. júl. - 2001. szept. - egyetemi adjunktus
2001. okt. - 2004. szept.- posztdoktori ösztöndíjas
2004. okt. - - egyetemi docens
2009. - habilitáció, Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok, Debreceni Egyetem
Kutatási terület:
Intenzív szabadföldi zöldségtermesztés
Paprikatermesztés
Különleges zöldségnövények
Kitüntetéseik, elismerések:
2008. - Szent István Egyetemi babérkoszorú arany fokozata
Doktori képzés, információ: Doktori link
Publikációs adatok: MTMT link
Oktatott tárgyak:
Zöldségtermesztés alapjai (KERTU089N)
Szabadföldi zöldségtermesztés (KERTU051N)
Ökológiai zöldségtermesztés (SMKS4033ÖN) – kifutó tárgy
Kertészet (KERTU088N)
Trópusi gyümölcs- és zöldségnövények (KERTU113N)
Különleges gyümölcs- és zöldségnövények (KERTU108N)
Gyümölcs- és szőlőtermesztés (KERTU039N)
Farmgazdaság tervezése (ALLTE076N)
Választható szakdolgozati témák:
Egy szabadon választott zöldségnövény fajtaválasztékának és fajtaválasztásának alakulása hazánkban
Egy szabadon választott különleges zöldségnövény jelentőségének, hazai elterjedtségének és termesztéstechnológiájának vizsgálata
A fentartható növényházi termesztés megvalósításának lehetőségei
Étkezési paprika termesztéstechnológiájának fejlesztése, vizsgálata
Babyleaf kategóriájú levélzöldségek termesztésének vizsgálata
Az ökológiai zöldségtermesztés jelenlegi helyzete Magyarországon
Egy szabadon választott zöldségnövény ökológiai szemléletű termesztésének elemzése
Significance and use of intensive technological elements in the vegetable production of your country
The current situation of greenhouse vegetable production in your country
The significance, cultivar types and cultivation technology of a freely chosen vegetable crop in your country