Dr. Ombódi Attila

Dr. Ombódi Attila

Last modified: 05. October 2022

Dr. Ombódi Attila 
 

Beosztás/munkakör: egyetemi docens
Tudományos fokozat megszerzésének éve: 1999
Telefonszám: 06-28/522-071; 06-28/522-000/1712 m.
E-mail cím: ombodi.attila@uni-mate.hu

Szervezeti egység:
Kertészettudományi Intézet, Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék

Szakmai tapasztalat:

1999. okt. - 2001. jún.   - tudományos munkatárs
2001. júl. - 2001. szept. - egyetemi adjunktus
2001. okt. - 2004. szept.- posztdoktori ösztöndíjas
2004. okt. -                    - egyetemi docens 
2009. - habilitáció, Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok, Debreceni Egyetem

Kutatási terület:

Intenzív szabadföldi zöldségtermesztés
Paprikatermesztés
Különleges zöldségnövények

Kitüntetéseik, elismerések:

2008. - Szent István Egyetemi babérkoszorú arany fokozata

Doktori képzés, információ: Doktori link 
Publikációs adatok: MTMT link 

Oktatott tárgyak:

Zöldségtermesztés alapjai (KERTU089N)
Szabadföldi zöldségtermesztés (KERTU051N)
Ökológiai zöldségtermesztés (SMKS4033ÖN) – kifutó tárgy
Kertészet (KERTU088N)
Trópusi gyümölcs- és zöldségnövények (KERTU113N)
Különleges gyümölcs- és zöldségnövények (KERTU108N)
Gyümölcs- és szőlőtermesztés (KERTU039N)
Farmgazdaság tervezése (ALLTE076N)

Választható szakdolgozati témák:

Egy szabadon választott zöldségnövény fajtaválasztékának és fajtaválasztásának alakulása hazánkban
Egy szabadon választott különleges zöldségnövény jelentőségének, hazai elterjedtségének és termesztéstechnológiájának vizsgálata
A fentartható növényházi termesztés megvalósításának lehetőségei
Étkezési paprika termesztéstechnológiájának fejlesztése, vizsgálata
Babyleaf kategóriájú levélzöldségek termesztésének vizsgálata
Az ökológiai zöldségtermesztés jelenlegi helyzete Magyarországon
Egy szabadon választott zöldségnövény ökológiai szemléletű termesztésének elemzése
Significance and use of intensive technological elements in the vegetable production of your country
The current situation of greenhouse vegetable production in your country
The significance, cultivar types and cultivation technology of a freely chosen vegetable crop in your country