Szolgáltatásaink

Navigációs menü

Szolgáltatások

A Kertészettudományi Intézet Gyümölcstermesztési Kutatóközpontja végzi hazánkban a mezőgazdasági területek Országos Gyümölcs Termőhelyi Kataszterbe történő felvételéhez szükséges termőhelyi alkalmassági szakvélemények elkészítését, az ország teljes területére vonatkozóan.

Hazánkban kizárólag a Gyümölcstermesztési Kutatóközpont tart fenn a patogénmentes gyümölcs szaporítóanyag előállítási lánc legmagasabb fokozatát jelentő prebázis növényeket, amelyek a hazai faiskolai szaporítás kiindulópontjait jelentik. Prebázis növényeket nem csak a saját fajtáinkból tartunk fenn, hanem a nemzeti fajtajegyzéken szereplő, a kereskedelemi gyakorlat számára más jelentős nemes és alanyfajtákból egyaránt. 

A Gyógy- és Aromanövények Tanszéken gyógynövény drogok illóolajtartalmi és összetételbeli minősítését látjuk el. 

A ZKK vetőmagüzemében vállaljuk vizes technológiával, fűszer és egyéb paprika fajták vetőmag kinyerését.

Az intézet által felügyelt Kísérleti Üzem és Tangazdaság közel 200 hektár területen gazdálkodik Soroksár mellett, ahol a termesztési kísérletek mellett, gyakorlati képzés és árutermelés egyaránt folyik. A tangazdaságban lehetőség van tápanyag vizsgálatok elvégzésére, fajta összehasonlításra. Évtizedeken keresztül végeztünk a jogelőd intézményekben nemesített paprika vetőmag előállítását termeltetési szerződés keretében. Európában egyedülálló gombatermesztési higiéniai audit szolgáltatást nyújtunk gombatermesztő cégek számára, ahol az integrált védekezési módszerek szaktanácsolását tudjuk biztosítani.